Ranap

Tuesday, June 2, 2009
Aku baru turun dari HR.. pergh perasaan yang paling aku benci.. mengalahkan perasaan putus cinta.. putus dunia.. babila.. shit..

"Awak punyer kontrak kita terpaksa exten.. salary kamu kita tak naikkan.. still pada kadar yang lama.." lunak indah kata-kata dari HR aku..

Aku terkedu.. remuk.. macam sial la.. loser gila aku nie.. fuck la.. aku melangkah longlai melintasi rakan dan teman yang memandang aku dengan senyuman manis.. aku hanya mampu diam.. bisu.. kaku.. senyum.. plastik..

Terlintas janji-janji yang ditaburkan sewaktu aku mula-mula menjejakkan kaki di sini.. aku menanam niat bekerja yang aku rasa ikhlas sangat.. damm.. tak der maknernye.. pada sapa aku ingin mengadu kekesalan aku.. pada sapa aku ingin melahirkan rasa kecewa aku.. pada sapa aku lambakkan cacian aku.. aku menangis.. walaupun tiada aliran jernih di mata ku.. aku menangis walaupun tiada esakan.. tiada seduan.. aku pasrah dengan ketentuannya yang mana kengkadang aku rase tidak adil bagi ku.. aku pasrah dengan takdir yang ditulis.. aku pasrah dengan egois jawatan seseorang.. yang hanya mendahulukan konsep dan tanggapan yang pada aku suck.. aku kosong.. aku sepi.. aku sorang.. aku layu.. aku...

aku rindu nko.. kawan baik ku..

16 Insan Besh:

suziela said...

sape aku lagi????/

mamai said...

syukur kau masih ada kontrak kerja lagi...
masih ada gaji walau tak tinggi...
aku baru terminate staff aku sendiri...
atau aku yang kena berenti...
lagi aku sakit hati...
tapi aku juga perlu gaji...
pasai aku ada anak bini...
mmg aku pentingkan diri...
tapi aku bukan zalim yahudi...

cikYANchoco said...

yan harap kamo byk2 saba oke. :)

haNie said...

syukur masih ade kerja..
kl dia kata kene terminate..??

SwEeTFoResT said...

erm..sabar je la yang sweet bleyh cakap..dunia memang kejam..

Dato Paduka Masri said...

biasa lah... sama mcm aku kot... gaji masih di tampuk yang sama....

ayampinko said...

suzie
~ otomen ker atokamen..?
mamai
~tula..ada ms kita kat atas..ada ms kita kt bawah..REDHA jela..

Yan
~ok..sabar..er pecah kn kursi kira sabar lagikan..

hanie muka cina
~ jadi terminator la aku..i'll be back

htan manis
~yang dunia tak kejam..manusia itu kejam

Dato
~yang beda nilai nya kan..?

niEna hailani said...

bersabar laaa...

mane tau nnt time hidup kamu diatas..
kamu ley bukak syarikat..

pastu dikurniakan pangkat "dato" kn??

time tue kamu jgn jadi zalim k...

haNie said...

hanie muka cina??
jentik dahi kang!!
hahaahhaahahah... :P

ayampinko said...

hui.. tak sopan nie.. mandrem kang.. sumpah jadi kete spot kang..

ayampinko said...

niena
~ok..nanti awak jadi datin ek..

F A R Y N said...

tgh2 recession ni,redha jela masih ada keje walaupun gaji macam gampang..sabar beb...ada la hikmahnya tu... ;)


eh..ko kan bomoh...
wat la part time...
wakakakakaa

vidadarisakura said...

huh.
dari aku yg pekeja sambilan ni.
teda kontrak.
enitime kena buang.
haha

misz LiL's said...

chill bro..
t jadi bos jgn wat owg cmtu kay..!

Lifesaver said...

sabar bro!

ko mengadu je kat aku!

ayampinko said...

Faryn
~idea tu aku trima..baru balik penang nie antar santet..

vida
~ek..wat tu say..REDHA jerla..

Lil's
~ok tak jadi cam tu..nak jadi lagi teruk..HAHAHA

penyimpanhidup
~ok..huhuhu wak saya ade masalah keje..