Bebudak Part 2

Wednesday, June 10, 2009
Kenangan yg mengusik jiwakan..kalaulah ada DORAEMON rasanya nak jer aku balik masa zaman dolu2 ni nak tengok Gelagat aku camna masa kat sekolah…aku mesti gelak punyer... Kita MESTI tengok cerita nie.

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Sil
ver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs, Kickers dan Voltron. lg satu Gaban. Aku suka Mcgyver ngan Airwolf.




Kita mesti kene ader bende nie

Basikal Chopper, Pemadam, Pencil box laci-laci, jam Boy London



Dekat Sekolah :

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?…hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi longkang dgn classmates semua kat seblah…bederet jer..misi plak pegang gigi palsu yang besar.. ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal. memang takut tu..memang ngilu ni sure korang igt…

Program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb…tak pun lori Vitagen datang..pakat beli tak pun curi..hehehe...


Cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.
Pukul tapak tangan…tak pun katok jari..

Lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan.Semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.. aku time rehat makan kuih bom cecah sambal..jimat sket bleh main tikam masa balik.. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal. Kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2 color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die! yang nie sampai skung aku makan lagi..

Time skolah aku suar pendek, malu oo..kasut skolah Bata BM Turbo yang suka kasut high-cut yang buatan china tu(kasut panda kot)…ada yang suka stoking tebal laaa…
darjah 6 takut sebab kene suntik BCG..Goyang beb..

21 Insan Besh:

cikYANchoco said...

aha.. teringat plk saia time budak2 dulu main kejar2.. main tikam2.. semua yg kamo ckp nih saia penah main ouh.. huhu.. mmg tinggalkan memori smpai bile2.. :)

haNie said...

tuh lom masuk sesi jualan buku²..
hahahaha...

SwEeTFoResT said...

huhuhu..best2..sweet pon suker mam aiskrim tuh..tapi skunk da jarang lorhh..aiskrim malaysia tuh pon sdap gak kan??penah mam x??

niEna hailani said...

sangat suka time orang milo dtg...
coz minom milo free...

pastu time org jual buku mesti akn
ikat perut tok beli buku cerita...
maklumlaa gila buku...
hahaa

[yAN!e][pUTraJAya] said...

Time skolah aku suar pendek---suar pendek paras mana bai? hahhaha seksi wooo

kasut skolah Bata BM Turbo yang suka kasut high-cut yang buatan china tu(kasut panda kot---sib baik ko tak tukar jadi PANDA....hahhah

Darjah 6 takut sebab kene suntik BCG..Goyang beb..--ko goyang dengan cik misi yg cucuk ko tu eh...kekekkeke

mamai said...

aku masa sekolah rendah pun kena pakai seluar pendek...tapi sampai darjah lima aku pakai seluar panjang dah tau malu...anu pun dah kena potong hahahaha.....

nuyuljana said...

those memories flash back rite now.

thanks sbb bantu aku yg makin pelupa ni.

hehe.

ayampinko said...

yan
~hahaha tau tak per..skung maen tengok..kelakar jer.

hanie..
~buku..?hahaha masa sekolah tak der..

hutanmanis
~eskrem mesia..?eskrem per tu..

niena
~tang milo memang besh..

yanie
~suar pendek r..short pan..had peha
~buleh ker jadi panda..cik yanie sana kurus ok..
~takut la sebab sakit...looh

mamai
~aku sampai darjah 3 jer...darjah 4-6 suar panjang.

nuyul
~besh kan...hahaha

░♥si lampu neon♥░ said...

hahahah best giler teringat waktu zaman sekolah yang tah pape.

main balik2 pemadam

dila john said...

hoho ~~~

da mkn ubat la,
siap g pasar mlm lagi,
wpon kpala bdenyut2...

ngeee~~~

suke sgt collect pemadam dari jajan JJ,
siap lwn ngn abg spe dpt pling byk..
ahahhaha...

ade lagi mainan bdk pmpn,
- anak patung kertas siap leh tuka2 baju2..
hehehhe..

ayampinko said...

lampu
~ayam ader satu tabung pemadam dulu..

dila john
~pasar malam..besh jer..
hehe yang tu tak main..tapi tau la..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

gua kalo thundercat takleh miss woo..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

peha gebu tak time pakai suar skolah tu?

hahahahha morning bro...

ayampinko said...

pentoi
~gua mesti tengok punyer..ga mesti suruh mak gua start generator punyer..

yanie
~tak sebab kurus..pas tu kecik jer..
hehehe
morning my dear..

Basuh Baju said...

alahai ni yang lemah ni..

teringat zaman ni.. huhu

touching jap..

ayampinko said...

jangan toucing bro..lek r..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bila nak hapdet blog ni
dah 4-5 kali aku bukak blog nih
tak berhapdet2 lagi
hahhahha

dari waktu bekpes
sampai lunch hour nih...hehhe

ayampinko said...

wei marah nampak..
jap ek..

Rozita said...

alahai~ kenangan zaman persekolahan..
akak dulu lg jauh berbeza.
org kpg, serba kekurangan~ alhamdulillah

ayampinko said...

lek r kak..kitowang susah gak dulu..

Lifesaver said...

aku ponteng class agama nak tgk suria perkasa hitam!haha