Mamak Oh Mamak

Tuesday, June 23, 2009
Berkenaan tajuk.. korang pun selalu lepak kat mamakkan.. 24 jam bro.. dah macam seben eleben dah.. pelbagai juadah makanan yang disediakan.. tidak luper rokok.. namun ader beberaper situasi yang aku nak kongsi ngan korang.. yer korang.. pembaca-pembaca blog..

Situasi Satu

" Mamak oder.. Roti telor 1.. Koyak-koyak ek " Wanduong mengoder..
" Minum macha " sampuk itu mamak..
" Teh tarik " sambung Wandoung..
Begitula antara ayat-ayat normal ketika pulang dari merempit.. aku pun oder la nasi lemak telor nangis sambal asing dengan teh tarik 2 kaki.. hahah.. aderla lebih kurang 15 owang kengkawan aku yang baru selesai memuaskan nafsu menunggang.. motosikal ok.. tak sampai setanak nasi maka oderan kami pun sampai.. namun oderan Wandoung agak lambat.. kesabaran telah hampir ker klimaks.. sepusingan jarum saat sampailah oderan Wandoung.. Roti Telor.. mantap.. berasap.. berminyak.. tapi tak koyak.. tak besh..
" Mamak angkat ini roti kasi koyak" Wandoung dengan sucinya meminta perlaksanaan dilakukan..
" Koyak ka.. boleh.." jawab mamak itu.. ok aku nak korang bayangkan ek.. sepinggan roti telor kat depan korang.. dengan rasa lapar.. korang tau aper mamak tu buat.
" Kasi koyak bukan susah macha.. ini macam saja " mamak tu angkat itu roti pegang dengan tangan.. trus die koyakkan roti tu macam koyak kertas.. depan kitorang.. kat meje tu jugak.. korang raser aper jadi..? malam tu kitowang makan dan minum free.. Wanduong siap tapau lagi.. mamak tu..? terbaring kene penampar dengan Wandoung.. muka merah.. pipi ader roti telor.. dan berkari.. bongok giler..

p/s = kisah 2 besok aku post

15 Insan Besh:

SRISUFI said...

suka jantung tergelak baca kisah ni...adehhh. mana dia tau koyak2 le

~sebut je kedai mamak, 'peberet' saya hanya 1 roti sardin~

cepat2 post cerita seterusnya.

ayampinko said...

saya sayang awak..

nuyuljana said...

hahaha.

aku tengah bayang muka mamak ade roti telor + kari.

roti koyak tu ape?

*sila jangan lempang aku*

siyes xtaw ni.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

geli wei....
teringat tangan mamak penuh bulu...

hahahhaha

haNie said...

huiii..geli wehhh...
seb baik la xde order cenggitu..
paling lekeh pn..roti banjir..
hahahaha!! :P

kakuna_daisy said...

aku dok mamak mnum air je....sbb byk tragedi (di ceritakan kpd aku ) pasal kedai mamak ni..hahaha..btol beb, tringat tangan mamak penuh bulu..!!
ngaaaaaaaaaaaaa....!!

Monkey D Luffy said...

memang mamak selalu bikin sakit hati beb

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

pesal tak kasi koyak dagu mamak tu?

ierma said...

perghhhh...gile ganasssss
hahahaha!!

Rozita said...

lain kali lu cakap..
"mamak, kasi potong ini roti kecik2. jgn guna tangan tau..guna kaki"

hahahhaha

gua plak kena lempang nnti

ayampinko said...

nuyul
roti canai api dah siap potong..so senang nak makan..

yanie
bukan mamak jer yang banyak bulu.. tapi memang geli wei..

hanie
aa die koyak guna tangan jugak

kakuna
tapi roti canai sedap wei.. cam ner..

monkey
yup aku setuju

pentoi
kita kasi koyak itu poket sudahla..

iema
besa la tempat kita, kita la samseng

rozita
nasib baik ari nie 1 rejab..lu kira selamat

Liliyuli said...

demo koyakkan roti canai..dengan tangan pegang kain lap,tangan berbulu,peluh mencurah-curah..sedap dah roti tu...hahaha

ayampinko said...

ah..sedap..lagi power dari santet..

misz LiL's said...

ewww... gelinye nak mkn roti koyak klu cmtu,,

Lea said...

la...u mat rempit eh?sure terer buat superman kan?
btw..kesian mamak tu...korang makan roti..dia makan penampar..kekeke