3 Cinta da Return

Wednesday, July 15, 2009
Cinta pandang pertama tu pada aku wujud.. sebab aku mengalaminya tahun 2000.. masa tu moto aku jem.. besa la rempit.. salah setting jadi itu piston suda lekat.. wa pun pegila sentul.. cari barang.. pas tu lepak minum kat Pertama Komplek.. masa minum tu wa ader nampak 2 owang minah selang 2 3 meja ngan gua.. minah kulit putih.. ikat rambut.. pakai baju biru.. kat tangan die ader borang UPU.. wa trus jatuh cinta beb.. pada wa masa tu minah nie sesangat la menarik.. wa nak kenal beb tapi wa malu.. alih2 dier blah.. takkan wa lepak tengok jerkan.. wa kejar beb.. wa sembang trus wa luahkan rasa hati wa.. huh ayat.. so wa dapat la no telepon dier.. ha masa nie dah ader hp.. Nokia 3310.. Rm400 wa beli.. Nama minah nie Erin.. Kembar beb..

Bermula gayutan wa.. kenal-kenal sekali budak Kg. Nakhoda, Selayang.. jauh giler ngan Puchong.. moto wa siap.. masa nie wa naik RXZ 135.. Kaler kuning.. wa rempit pegi selayang.. petak jugak la bontot wa.. minggu kedua kenal wa dah nekad dah nak bagi tau dier yang wa suka kat dier.. nak kapel la nie.. sekali wa datang sana dier boleh kenalkan sorang mamat lahabau mana tah sebagai BF baru dier.. cilakak betul.. tapi masa tu wa buat2 cool.. tapi wa tak puas hati sebab mamat tu tak ensem.. muka macam boyan yer.. mengalahkan wa yang memang boyan asli.. wa balik.. sekali ujan da.. cet macam tau-tau plak cuaca nie.. konon sedih la..

di pendekkan citer wa frust tapi sebab sayang punya pasal wa tunggu awek tu 5 tahun.. 2005 kot dier clash ngan mamat tu.. pas tu wa try masuk line tapi katanya..

"sorie la awak.. saya sayang sangat kat awak.. tapi saya dah tak boleh nak ubah awak dari kawan saya kepada BF saya" dier cakap..

kenapala ader tapi.. frust kali-ke-2.. lama jugak aku nak menerimanya.. kesudahannya minah nie pun dah kawen dah.. otw nak ader anak.. dah ngandung dah.. tapi aku bersyukur kerana dier berkahwin dengan owang yang setaraf atau lebih baik daripada aku.. dan aku akan tetap menyayangi minah nie sebagai kawan aku.. nak sayang lelebih dah tak bolehkan.. yay wa nak jadi uncle untuk sekian kalinya..


Erin thanks.... 4 everythings...

18 Insan Besh:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sedap nama bekas awek lu..ERIN...


"sorie la awak.. saya sayang sangat kat awak.. tapi saya dah tak boleh nak ubah awak dari kawan saya kepada BF saya" ---- WA NAK GUNA AYAT NI LA NANTI......hahhahhaha

niEna hailani said...

heheee.....
ayat yg biasa aku gune untuk menolak jejaka...
heheheee

mamai said...

masih ada beberapa juta wanita malaysia lagi yang belum kawin tolak yang dah ada BF,tunagng husband or kawsan....mesti ada satu untuk kau juga

Monkey D Luffy said...

sedih betul ni

Pekerja Kontrak said...

huiyo......

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ayat yg selalu wa guna nak rejek jejaka bukan pilihan wa.....

"awak terlalu baik utk saya...insyaAllah awak akan jumpa gadis yg lebih dari saya...."

hikhikhik

Rozita said...

asik cinta pertama jerk..
cinta kedua dah ada ke?

Lifesaver said...

ish2...tragis giler...

NOR HAYATI MD NOOR said...

nanti mesti ada cinta sejati utk awk gak....

kakuna_daisy said...

wa agak terharu baca cite lu..sbb lu tggu lame beb! haihh ~~..wa suspek sama lu..huhuh...mesti lu da dpt yg lg baek skang ni kan? ehee..

ayampinko said...

yanie
tak sempat jadi awek pun..minah nie ader kat FB wa..guna la..

niena..
hahha..jangan tolak kuat sangat

mamai
yup..aku stuju

monkey
dulu la skung dah ok dah

pekerja kontrak
aper yang huiyoo..

yanie lagi
ayat sopan..tapi dalam hati."wei nko nie bukan test aku..

rozita
cet skung nie dah beratus dah..
hahahha..

lifesaver
tragis.. aku masih menjadi kawan baik minah nie..

nor hayati
cinta sejati..hahhaha..hoplyla

kakuna
tah la..tak semua manusia nie sama..jadi dier tetap dier..tak der yang sama kot..hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hahaha.....

lu ada sket2 la taste wa.....

hahaha

ayampinko said...

huh...nie buleh jadi gosip hangat nie..

paRi-paRi sYurGa said...

waahhh.. apakah?
kak yanie dh hint sket2 tu dh yam..
hahaha..
cuba ayat lebey sket..
hahaha..



dr nak komen psal citer lu...
wa dh terr-komen psal komen plak.
hehehe.

ayampinko said...

yer ker..hem tak-tak per..
kita tunggu dan lihat jer..
(ayat terima nie)
ahhahaha

puspawarna said...

lg 1 ayat die ley gne ialah..
"sori laa awk, kte x de jdoh, nk wt cmner kn...."
huhuhu....

ayampinko said...

puspa..
huhuhu..touching nie

fndrocka said...

realiti memg selalu nya touching