Hadiah IV : da Last Present

Friday, August 14, 2009
Macam-macam hadiah yang kita boleh dapat dan beri.. ikut korang punyer suka tekak korang la.. cuma pada aku kalau boleh berikanlah hadiah pada owang yang korang suka atau sayangi itu secara surprise.. maksud aku masa nak pegi kejer ker.. masa bangun tido ker.. masa dating ker.. masa sakit ker.. bukan pada masa-masa yang memang kompom korang kene bagi.. macam bufday atau anibeseri.. dan pastikan hadiah itu sesuatu yang sangat simple macam cokelat diikat reben ker.. pen sebatang ker.. atau pastikan hadiah itu membawa maksud seperti poster filem ker cd ker..

aku..? banyak gak dapat adiah pelik.. limau bali sebiji.. dunking donut 'happy face' masa aku majuk.. kad ngengarut.. tapi paling unik sebiji batu dan sehelai daun mati.. yang beshnyer adiah tu aku dapat masa aku last day sekolah menengah.. dari insan yang aku sayang.. masa tu la.. sampai skung aku simpan batu tu.. buat gosok daki.. daun tu tah mana tah.. ilang kot tak pun reput.. hahaha.. lantakla.. yang penting sampai skung aku ingat..

paling besh yang pernah aku bagi ialah sehelai T-Shirt yang mana aku print sesuatu yang kawan aku suka.. kawan aku tu minat lagu Dewa - Satu ngan Dewa - Pupus.. dan dia pandai bahasa jepun.. so aku cari sehelai t-shirt aku anta kat member aku.. aku print lirik lagu tu kat belakang.. kat depan aku print perkataan Ghambate Khudasai yang bermaksud Semoga Berjaya.. tu yang paling aku ingat la.. aku harap kawan aku tu jagala elok2..

lagi satu korang pernah tak bertukar-tukar hadiah tapi bagi mende yang sama.. aku pernah.. dengan my luvly bestfriend AJ.. Cokelat Cadbury untuk kitowang punyer bufday.. sama harga.. sama perisa.. sama saiz.. sama tempat beli.. hahaha.. Thanks My Dear.. U r da Besh & u know tat.. Skung nie aku banyak terima Key Chain.. so aku pun jadila Da Key Chain Collector.. so sesiapa yang pegi jenjalan tu belikan lah aku Key Chain ek.. yang murah pun ok.. anta kat aku nanti aku anta la sesuatu kat korang balik.. dah aku demam nie.. nak makan ubat.. korang nak.. tak payah.. beli sendiri.. tak pun makan jer Cortal..

10 Insan Besh:

kueh bakar said...

cepat baik wohhh

Lifesaver said...

malas aku belikan ko key chain

dila john said...

aku xreti beli key chain.
sb bile aku da rse sume lawa,
aku jadi xckup duit,
bile xckup duit, aku mrh....

so, aku tgu kwn2 yg bg.
ahahahhaha..

fadzilah said...

kalau awk bagi kat saya key chain...baru saya belikan key chain utk awk...
ok tak??? jgn lupa mkn ubat!!!

kakuna_daisy said...

key chain..?? rantai moto aku leh bagi la..hehehe..

pst: mkn ubt,smoga cpat smboh..gud boy!

Ecah said...

laaa.. x sihat.. awat tak ckp hang demam.. leh aku dtg ziarah hang.. sori la hari tu.. wa bz.. ekekekeke

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> wa nak henpon 3GS yg baru nyer

leh 3G dengan lu

Liliyuli said...

demam ye?
sian dia tu ye..
mau hadiah ke?
sebab lu bagi hint je tadi..
tapi wa rasa org demam ni baik tak dapat pape hadiah la..wa bagi doa supaya lu cepat sembuh. ok kan?

nuyuljana said...

weyh, bg ar alamat!

Rozita said...

pe khaba?
da sehat ke?