Bubur Pulut Hitam

Tuesday, August 25, 2009
"San nko cari kat blakang.. Aku nak cari barang yang lain" perintah Along Ismon..

"Ok..An nko panggilkan Wak Jali..follow haku" haku meminta pertolongan.. pertolongan pun sampai..

"Angkat An.. Wak tolong la.. jangan tengok ja.. berat nie.." haku memerah kederat..

maka berjalan la beratur seakan-akan sekumpulan askar menjulang menatang itu ke tempat yang di tetapkan..

"Mana Along Ismon nie.. nie yang haku sentap nie.." haku melepaskan ketidakpuasan hati haku..

"Along kata dier pegi beli air tadi.." An cover line..

kami letakkan menatang tadi di posisi yang terbaik mengadap timur.. dalam lingkungan 35 darjah menegak..

Setanak nasi kemudian sampailah Along Ismon dengan bahan2 yang diperlukan.. dibelakangnya kelihatan Samy Jai.. Jonggo.. Robot.. dan Tompok.. juara pantun sekolah-sekolah tahun lepas..

"Pahal lambat sangat.. nie mana nko jumpa diowang nie.." haku menyoal Along yang kelihatan mengah mengayuh basikal jaguar milik jiran dier..

"Aku jumpa kat port sempang tadi.. ngah makan jambu.. aku ajak la join.." terang Along disusuli dengan 3 anggukkan dari ke-empat2 ahli baru malam nie..

projek di teruskan dengan mencampurkan bahan yang diperlukan mengikut nisbah dan sukatan yang telah ditetapkan.. maka dengan segala kepakaran dan pengalaman.. terciptala satu gabungan yang kami raser akan menggegarkan dunia dikala Ramadhan baru memunculkan dirinya..

" Tompok disebabkan nko telah menang dan mengharumkan nama Kg Sri Aman hari tu.. nko dapat keistimewaan untuk percubaan kali pertama.." haku menghulurkan Tongkat Sakti kepada Tompok tanda penyerahan kuasa..

Tompok dengan lagak gaya John Travolta.. dengan spek mata dan rambut penyek akibat tekanan dari Tancho.. dengan belah tepi ala-ala Micheal J.Fox menerima Tonkat Sakti itu dengan simpul senyuman yang tak sudah..

"Ha aper lagi.. balun la Tompok.. aku dah tak sabar nie.." Wak Jali memprovoks..

"Yela Wak.. aku nak ambik feel nie.. wahai Tongkat Sakti.. berikan aku kekuatan mu untuk aku buktikan tentang kehebatan kami.." Tompok membaca Mentera 5 Penjuru Kuasa.. lantas ternyala api di hujung tongkat itu.. lalu menuju ker Lubang Hitam lalu..

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

BOOOOMMMMMMMMM..

semua tercampak kebelakang.. terpinga-pinga.. power giler.. besh2.. betul-betul mengadap surau.. padan muka korang.. mesti tak leh sembahyang teraweh.. kitowang nak makan Bubur Pulut Hitam korang tak bagi ek.. ha raserkan.. baru tau power ker tak meriam palong kami.. yerla kitorang bebudak lagi.. lantak la kitowang nak buat per..

lepas 3 kali bunyi.. kami semua lari.. sebab Tukang Azan perhambat kitowang dengan tali pinggang jawa.. kalau kene mau tak raya tu.. oh tidak.. maka 1 basikal Jaguar naik 4 owang.. 1 Basikal Chooper naik 3 owang.. yang lain lari sekuat-kuat hati..




16 Insan Besh:

♣haNie♣ said...

ahahaah..
kl selalu org main mercun jek dpn surau ke masjid ke..
ini terus hentam meriam buluh..
ganas betul..

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

ish ish ish...

klu sumbat ko dalam meriam tu pon ok gak kan?

mengganggu konsentrasi orang lain

mamai said...

wah lawak al bro aku gelak sorang-sorang nie hahahaha...
kau mengingatkan aku pada zaman meriam buluh la

Lifesaver said...

asihhhh~

budak2 zaman skrg...

Rozita said...

mercun ke meriam ke mariam

Heidi Shafiq said...

teruk ko ni..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

hahahaha...lu try taruk bawah rmh...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> rejek buat calon suami kalau ada bopren kaki main meriam buluh

hahhahhaha

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

wooo..dasat beb..dasat cite ko ni..nasib korang tak rentung cam pulut itam je..hahaah...

ayampinko said...

hanie = baru puas hati..trus terkujat2..nasob baik tak der yang kene heart attack..

naddy = hehehe..mana muat..

mamai = ek..adek aku mewarisinya sekarang..

lifesaver = nie cerita zaman dodulu la..

rozita = meriam palong..

heidi = ah lantakla...kempunan Bubur Pulut Hitam..

aku pentoi = tak leh beb..umah bawah semua..

yanie = hala tak leh nak usha u la nie..huhuhu..

kakuna = hehehe..tengok geng la..nie geng 606 la..mesti ok punyer..

k.e.r.i. said...

jum buat kat masjid besi putrajaya pulak tahun ni.
muahahaha.

SwEeTFoResT said...

hehehe...wa xpnah plak men meriam..hehehe..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

hati2 main mercun ni

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> nanti jangan time nak berbuka posa sama2..jangan lu bawak meriah buluh pi restoran udah...

hahhahhaa

nuyuljana said...

haha.

dengki gila.

cian org nk solat tarawikh xkhusyuk!

geng parangtumpul said...

boleh laaa dol....