Bontot Petak

Monday, January 4, 2010
Satu Masa Dahulu..
Di Suatu Pagi..


Malasnyer nak pegi kerja.. macam ader gam kat mata.. sekali tengok jam.. alamak dah 8.15.. dah lambat nie.. maka aku pun bergegas bersiap nak pegi kerja.. Aku Pion jer.. Despatch jawatan yang sebenar.. Pembantu Pejabat bahasa indahnyer.. poyo.. dah seatle.. aku start moto aku.. masa tu pakai moto RXZ.. rempit ma..

Sampai opis tepat jam 9.00 pagi.. best lap nie.. memang time aku nie.. sampai kat meja.. nah bersusun surat.. bukan aku punyer.. aku punyer 3 keping ja.. tengok alamat.. mak ai.. nie pening nie.. 2 siap ader note urgent.. korang nak tau..

1- Jabatan Laut, Klang

Nie Tender nie bermakna kene antar sebelum jam 12.. Aku mana tau tempat.. so bos aku kata naik Faderal Highway sampai jumpa laut.. sampai jumpa Jeti Pulau Ketam.. Aku blurr sudah..


2- MINDEF jalan Semarak, Kuala Lumpur

Yang nie kene antar sebelum jam 2 petang.. Jauhnyer.. dahla dari Klang tu.. Layan Federal Highway dari start sampai abis kat KL.. Adoyai..


3- Parcel D, Putrajaya

Nie kene anta ari nie jugak.. tak boleh tidak.. dari Jln Semarak trus ker Putrajaya.. nie kalau nyanyi atas moto.. mau 1 album abis nie..

Korang bayang la aku punyer rempit macam ner.. jam dah kul 10.30.. lepas makan aku rembat pegi Klang dulu.. pas tu aku shot pegi Jln Semarak plak.. pas tu trus pegi Putrajaya.. kesudahannyer aku trus balik.. singgah bantai ABC ngan karipap kat area uma aku.. pastu balik umah tido..

Balik opis..??

Pegi la mampos..



8 Insan Besh:

H.A.N.I.E said...

pasni dtg genting plk ye..

:P

Lifesaver said...

ada ice cream ke kat ABC tu?

ayampinko said...

hanie = owait..lama dah tak pegi sana

lifesaver = tak der..sebab eskrim abis..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

singgah kompleks JPM eh...

ayampinko said...

yanie= tah la...dah lama dah u.. luper dah

puspa said...

aku baru nk kagom ngan semangat ko kje...
pastu ley pulak ko pg ngulor...
ish..

Mimie.Candy Cane said...

kalo aku ikut ko pi hantar barang,ko nak bawak x aku makan abc ni?

ayampinko said...

puspa=penat mat...mana larat

mimie = kompom..tak payah anta surat pun boleh bawak